Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Balıkesir'de ihracattaki düşmeyi meclise getirdi

Balıkesir

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, bulunduğu bölge de 2014 yılının ilk yarısında ihracatı düşen tek il olan Balıkesir'in dış ticaretinin azalması sorununu meclise taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, bulunduğu bölge de 2014 yılının ilk yarısında ihracatı düşen tek il olan Balıkesir’in dış ticaretinin azalması sorununu meclise taşıdı.
Konuyu TBMM gündemine taşıyan Akvova, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle soru önergesi verdi.
Akova, soru önergesinde şu hususlara değindi: “Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden yapılan derlemeye göre; Bulunduğu bölge de 2014 yılının ilk yarısında ihracatı düşen tek il Balıkesir’dir. 2013 yılı Ocak - Haziran döneminde 317 milyon 230 bin dolar ihracat yapan Balıkesir, 2014 yılında ise % 14’lük gerilemeyle 274 milyon 862 bin dolar ihracat gerçekleştirebilmiştir. Türkiye’yi doyuran il olan Balıkesir’in ihracat oranlarının düşüklüğü kaygı verici bir gelişmedir.”
Akova, önergesinde şu sorulara yer verdi: “Türkiye ekonomisinin ihracata dayalı büyüme modeli çerçevesinde, tarım, hayvancılık ve madencilikte önemli bir il olan Balıkesir’in ihracatının gerilemesi kaygı verici bir gelişme değil midir? Balıkesir’in ihracat kanallarını genişletecek, ihraç ürün malları yelpazesini büyütecek destekleme ve teşvik çalışması planlanmakta mıdır? Balıkesir’in var olan potansiyeli değerlendirilerek, ihracatının artırılması için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?”



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false